Zwanger & Vitaal

1. Zwanger & Vitaal

Is bedoeld voor de vrouwen die in hun peripartum periode leven. De zwangere vrouw kan vanaf de 16e week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen sportactiviteiten. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft.

2. Sporten tijdens de zwangerschap?

Vrouwen die sporten tijdens de zwangerschap hebben een kortere bevalling, daarnaast verloopt de bevalling van sportende vrouwen minder vaak via een keizersnede. Een paar voordelen van een sporten tijdens de zwangerschap: 

  • Een verminderde rugpijn als gevolg van training 

  • Een verhoogde pijngrens 

  • Daarnaast krijg je meer controle over je blaas en heb je dus minder last van incontinentie 

  • Bewegen heeft ook positieve uitkomsten op de psyche.

  • Zo vermindert sport en bewegen tijdens de zwangerschap de kans op een depressie 

3. Gezond eten (tijdens) na de zwangerschap?

Als je zwanger bent, wil je extra goed voor jezelf en het baby’tje in je buik zorgen. Een gezonde levensstijl en een gevarieerd voedingspatroon passen daar goed bij. Als je eet volgens de Schijf van Vijf, krijgen jij en je kindje genoeg voedingsstoffen binnen. Daarnaast is het altijd belangrijk om ook na je zwangerschap gezond te blijven eten. Uit betrouwbare bronnen is gebleken dat je door ongezond te eten kan het risico op ziektes verhogen. Gezond eten zorgt ervoor dat je een gezond levensstijl gaat leven waardoor je ook beter in je vel zal voelen.